Kezdőlap Rólunk Bemutatkozunk Kiadányaink Partnereink Szakterületek Adatvédelem (GDPR) Innováció és technológia Ingatlan és beruházás Infokommunikáció Menedzsment és munkajog Gazdaság és vállalkozás Cikkek Adatvédelem (GDPR) Gazdaság és vállalkozás Infokommunikáció Ingatlan és beruházás Innováció és technológia Menedzsment és munkajog Megjelenések Kapcsolat

Menedzsment és munkajog

Bizonyára már Önben is merültek fel olyan munkajogi kérdések, amelyek megválaszolása egyszerűnek tűnt, azonban a jogszabályok szövevényes hálójában mégis tanácstalannak érezte magát, ha egy Önnek szegezett kérdésre azonnal válaszolnia kellett. Irodánk számos alkalommal találkozottmár olyan helyzettel, amikor maguk acégvezetők, HR-munkatársak, igazgatók sem voltak teljes mértékben tisztában a Munka Törvénykönyve és ezáltal amunkajog adta lehetőségekkel és kötelezettségekkel, amelyek őket, mint munkáltatókat terheli.

Jogi tanácsadást nyújtunk munkaviszony megszüntetésével kapcsolatosan mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon.

Vállaljuk a munkaviszonnyal kapcsolatos kártérítési ügyek peres és peren kívüli képviseletét is.

Amennyiben cége tevékenységéhez szükséges, elkészítjük a munkavédelmi vagy szervezeti és működési szabályzatát.

Külföldi munkavállalók esetében segítünk a magyarországi munkavállalási és tartózkodási engedélyek beszerzésében, valamint magyar munkavállaló kiküldetési szerződése elkészítésében is.

A munkajog területén az alábbiakat vállaljuk:

  • munkaszerződések elkészítése, véleményezése
  • tanulmányi szerződések elkészítése
  • szerződésminták kialakítása
  • kollektív vagy szindikátusi szerződések elkészítése és véleményezése
  • útmutatás belső szabályzatok elkészítéséhez (cafeteria szabályzat, munkavédelmi-szabályzat, szervezeti és működési szabályzat, stb.)
  • munkajogi tréningek tartása
  • munkaviszony megszüntetésével, felmondásokkal kapcsolatos jogi képviselet ellátása, csoportos létszámleépítés lebonyolítása
  • kártérítési ügyekben való peres képviselet ellátása
  • külföldi munkavállaló alkalmazásával kapcsolatos jogi dokumentáció előkészítése, munkavállalási és tartózkodási engedély beszerzésével kapcsolatos jogi képviselet
  • magyar munkavállaló külföldi kiküldetésével kapcsolatos jogi dokumentumok előkészítése, véleményezése

Sikeres üzletmenet láttán mindig gondolj arra, hogy valaki egyszer lépett egy merészet!

Drucker, Peter F.

Legújabb cikkeink „Menedzsment és munkajog” témakörben

 

A gyermek után járó szabadság

2018. december 31. A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) a munkavállalót a 116. §-banrögzített alapszabadságon felül meghatározott pótszabadság igénybevételére jogosítja a gyermekvállalással kapcsolatosan. Egyfelől, az apa a gyermek születésekor, a gyermek születésére tekintettel öt, ikergyermekek esetén hét munkanap pótszabadságra jogosult, melyet a kérésének megfelelően kell kiadni a születést követő második hónap végéig.Másfelől, ezen egyszeri jogosultságon felül a szülőket a gyermek születésétől a gyermek 16 éves koráig az alapszabadságon felül […]

MIT TARTALMAZZON A MUNKASZERZŐDÉS?

2018. november 19. A jelenlegi jogi környezetben a foglalkoztatás legáltalánosabb és a feleknek a legtöbb garanciát nyújtó formája a munkaviszony. A munkaviszony jogi kereteit, a felek által teljesítendő kötelezettségeket és a feleket megillető jogosultságokat a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) tartalmazza. A munkaviszony – eltérően a többi foglalkoztatási jogviszonytól – munkaszerződéssel jön létre. A munkaszerződés […]

NINCSENEK TITKAIM – LEHETNEK?

2018. szeptember 22. A munkaviszony során, bár a munkáltatóra klasszikusan az erősebb pozícióban lévő félként tekintünk, a munkavállalók bírhatnak olyan információkkal, amelyek titokban tartásával vagy éppen a munkáltatóval történő közlésével a munkaviszony létesítésére, módosítására vagy megszüntetésére hatással lehetnek. Leszögezhetjük, hogy fontos a felek közötti szilárd bizalom, azonban a munkavállaló nem köteles feltétlenül minden rá vonatkozó személyes adatot közölni a munkáltatóval, csak […]

Kapcsolódó kiadványunk

Bizonyára már Önben is merültek fel olyan munkajogi kérdések, amelyek megválaszolása egyszerűnek tűnt, azonban a jogszabályok szövevényes hálójában mégis tanácstalannak érezte magát, ha egy Önnek szegezett kérdésre azonnal válaszolnia kellett.
Irodánk számos alkalommal találkozottmár olyan helyzettel, amikor maguk acégvezetők, HR-munkatársak, igazgatók sem voltak teljes mértékben tisztában a Munka Törvénykönyve és ezáltal amunkajog adta lehetőségekkel és kötelezettségekkel, amelyek őket, mint munkáltatókat terheli.Olvasson bele!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Rugalmasság

Ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében akár cégénél kihelyezve is segítünk sürgős jogi problémáinak megoldásában. Munkatársaink telefonon és e-mailen is elérhetőek.

Gyorsaság

Irodánk a cégjogi és a szerződések elkészítésével kapcsolatos feladatokat 5 munkanapos határidővel vállalja. Egyéb munkatípusokkal kapcsolatban egyedi határidők megadásával igyekszünk a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínálni Önnek és cégének.

Hatékonyság

Ügyfeleink hatékony, lényegre törő, gyors és precíz kiszolgálása alapelveink egyike. Nem végzünk felesleges, időhúzó munkát, így Önnek sem kell a jó megoldásra napokat várnia!

Szakértelem

Jogász munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel látják el a megjelölt szakterületeken cége ügyeit a magyar mellett angol nyelven is. Így a mi szaktudásunk az Ön vállalatának építőköve.