Kezdőlap Rólunk Bemutatkozunk Kiadányaink Partnereink Szakterületek Adatvédelem (GDPR) Innováció és technológia Ingatlan és beruházás Infokommunikáció Menedzsment és munkajog Gazdaság és vállalkozás Cikkek Adatvédelem (GDPR) Gazdaság és vállalkozás Infokommunikáció Ingatlan és beruházás Innováció és technológia Menedzsment és munkajog Megjelenések Kapcsolat
MIT TARTALMAZZON A MUNKASZERZŐDÉS?
jelen cikkünk 2018. november 19. napján íródott, 2019. szeptember 18. napján frissítettük

A jelenlegi jogi környezetben a foglalkoztatás legáltalánosabb és a feleknek a legtöbb garanciát nyújtó formája a munkaviszony. A munkaviszony jogi kereteit, a felek által teljesítendő kötelezettségeket és a feleket megillető jogosultságokat a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) tartalmazza.


A munkaviszony – eltérően a többi foglalkoztatási jogviszonytól – munkaszerződéssel jön létre. A munkaszerződés tartalmazza a munkaviszony feltételeit, a munkavállaló és a munkáltató feladatait, illetőleg jogait.

A munkaviszony egyes elemeit – pl. a munkaviszony célját – maga a jogszabály határozza meg. Így a munkaviszony célja, hogy a munkavállaló a munkáltató részére és érdekében a munkaszerződésében foglaltaknak megfelelően munkát végezzen, mindezt a munkáltató utasításait betartva; a munkáltató pedig a munkavállaló részére az elvégzett munka ellenértékeként munkabért fizessen. A munkaszerződés ezen célt szem előtt tartva rögzíti a munkavégzésre és a bérfizetésre vonatkozó további feltételeket.

De miket is kell tartalmaznia pontosan egy munkaszerződésnek?

A jogszabály kötelező tartalmi elemként a munkavállaló alapbérét és munkakörét határozza meg. Minden más elem meghatározható a munkaszerződésben, azonban a jogszabály tartalmaz iránymutatást arra az esetre vonatkozóan, ha a felek nem határoztak róla a munkaszerződésben. Ilyen például a munkaviszony időtartamára vonatkozó rendelkezés, mely szerint a felek, amennyiben megállapodnak abban, hogy a munkaszerződést határozatlan vagy határozott időre kötik, akkor ezt a munkaszerződésben kell rögzíteniük; amennyiben ilyen jellegű megállapodás nem születik a felek között, akkor a munkaviszony határozatlan időre jön létre. A munkaviszony – amennyiben a felek a munkaszerződésben máshogy nem állapodnak meg – általános teljes napi munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre (napi 8 óra). Ugyanígy, a felek megállapodhatnak a munkaszerződésben a munkaviszony kezdetének napjában, azonban ha nem teszik, a munkaviszony kezdete a munkaszerződés megkötését követő nap.


Látható tehát, hogy a munkavállaló és a munkáltató között a munkaszerződés akkor jön létre érvényesen, ha a munkavállaló alapbérében és munkakörében megállapodás születik a felek között. A munkaszerződés ezeken felül tartalmazhat olyan további – jogszabályba nem ütköző – feltételeket, amelyek irányadóak lesznek a munkaviszonyra, azonban ezek nélkül is létrejön érvényesen a munkaszerződés.

A munkaszerződést írásba kell foglalni, mely az érvényesség feltétele. Amennyiben azonban az írásba foglalás elmaradt, a munkaszerződés érvénytelenségére kizárólag a munkavállaló hivatkozhat, a munkavállaló is csak a munkába lépését követő harminc napon belül.

További cikkeink a témában

 

Szoftver szerzői jogi védelme I.rész

2016. július 12. Életünk egyre több területén találkozhatunk szoftverekkel, azonban ezek működése, háttere a legtöbb felhasználó számára ismeretlen akárcsak a szoftverekhez kapcsolódó jogok és kötelezettségek rendszere, melyet a szerzői jog, ill. a szerzői joghoz kapcsolódó felhasználási szerződések szabályoznak. A szoftverek szerzői jogi védelmével kapcsolatosan két rövid cikkben foglaljuk össze mindazt, amit a szoftver alkotójának és a felhasználóknak tudni […]

Mire figyeljünk az internetes vásárláskor? Mire figyeljünk, ha webáruházat üzemeltetünk?

2018. augusztus 23. A napjainkban egyre nagyobb teret hódító internetes vásárlás jelentős könnyebbséget jelent, ugyanakkor érdemes figyelnünk a kockázatokra is. Az e-kereskedelemben nincs lehetőségünk a vásárlás előtt a terméket ténylegesen megtekinteni, és konzultálni az eladóval. A webáruházaknak ezért az egyik legfontosabb kötelezettsége a vásárlók részletes tájékoztatása. A megfelelő tartalmú tájékoztatás elmulasztása súlyos hiányosság, abban az esetben különösen, ha a vásárlók egyben fogyasztónak […]

Mit jelent a haszonélvezet?

2016. június 24. Haszonélvezeti jogánál fogva a jogosult (haszonélvező) a más személy tulajdonában álló dolgot (pl. ingó, ingatlan dolgot) birtokában tarthatja, használhatja, hasznosíthatja és hasznait szedheti. Ha a haszonélvezeti jog egyidejűleg több haszonélvezőt illet meg, a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogára a közös tulajdon szabályait kell megfelelően alkalmazni. A haszonélvezeti jog személyhez tapadó jog, vagyis […]

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Rugalmasság

Ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében akár cégénél kihelyezve is segítünk sürgős jogi problémáinak megoldásában. Munkatársaink telefonon és e-mailen is elérhetőek.

Gyorsaság

Irodánk a cégjogi és a szerződések elkészítésével kapcsolatos feladatokat 5 munkanapos határidővel vállalja. Egyéb munkatípusokkal kapcsolatban egyedi határidők megadásával igyekszünk a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínálni Önnek és cégének.

Hatékonyság

Ügyfeleink hatékony, lényegre törő, gyors és precíz kiszolgálása alapelveink egyike. Nem végzünk felesleges, időhúzó munkát, így Önnek sem kell a jó megoldásra napokat várnia!

Szakértelem

Jogász munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel látják el a megjelölt szakterületeken cége ügyeit a magyar mellett angol nyelven is. Így a mi szaktudásunk az Ön vállalatának építőköve.