Kezdőlap Rólunk Bemutatkozunk Kiadányaink Partnereink Szakterületek Adatvédelem (GDPR) Innováció és technológia Ingatlan és beruházás Infokommunikáció Menedzsment és munkajog Gazdaság és vállalkozás Cikkek Adatvédelem (GDPR) Gazdaság és vállalkozás Infokommunikáció Ingatlan és beruházás Innováció és technológia Menedzsment és munkajog Megjelenések Kapcsolat

Gazdaság és vállalkozás

Magyarországon céget sokféleképpen és sokféle formában lehet alapítani. A gazdasági társaságok mellett léteznek fióktelepek, szövetkezetek, egyéni cégek is – mindre más és más jogszabályok, előírások vonatkoznak. Az alábbiakban a főbb jellemzőiket, az általános eljárási szabályokat és a leggyakrabban előforduló cégformák alapvető szabályait igyekeztünk közérthető formában összegyűjteni.

Jogi képviseletet látunk el peres – rendes és választott bíróságok előtt – és peren kívüli eljárásokban is. Vállaljuk a cég tevékenységével és működésével kapcsolatosan szükséges szerződések elkészítését, véleményezését, továbbá általános szerződési feltételek kidolgozását és szerződés minták kialakítását is.

Partnercégeink révén a jogi szolgáltatásokon túlmenően egyéb, egy gazdasági vállalkozás életéhez szorosan kapcsolódó szolgáltatásokban is segítséget nyújtunk ügyfeleinknek (könyvelés, adótanácsadás, székhelyszolgáltatás, stb.).

Vállaljuk cégek képviseletét követelésbehajtási, felszámolási és végelszámolási eljárásokban.

A gazdasági jog területén az alábbi szolgáltatásokkal állunk Ügyfeleink rendelkezésére:

  • Gazdasági társaságok alapítása, változásokkal kapcsolatos jogi tevékenység ellátása
  • Külföldi vállalkozások fióktelep-alapítása, leányvállalatok létrehozása, az ezzel kapcsolatos jogi képviselet ellátása
  • Vállalatfinanszírozás, egyesülés, szétválás
  • Vállalatfelvásárlások, Due Diligence riportok készítése
  • Jogi képviselet üzletrészek adásvétele kapcsán
  • Jogi kockázatkezelés és jogi felelősségvizsgálat (legal risk management and legal compliance)
  • Adatvédelem, adatbiztonság
  • Fizetésképtelenségi és jogutód nélküli megszűnéssel foglalkozó eljárásokban jogi képviselet ellátása (fizetési meghagyás, csődeljárás, felszámolási eljárás, végelszámolás)
  • Vonatkozó egyéb, pl. munkajogi, versenyjogi kérdésekkel kapcsolatos jogi tanácsadás

Ha egy cég valamit megváltoztat, versenytársai is lépésre kényszerülnek.

Seth Godin

Legújabb cikkeink „Gazdaság és vállalkozás” témakörben

 

Örökség = felelősség. Cégek esetében is

2019. november 13. Egy gazdasági társaság tagjának halálakor az örökösöknek általában nem az az elsődleges, hogy a társaság továbbműködéséhez szükséges intézkedésekről gondoskodjanak. A tag halála azonban drasztikus változásokat idézhet elő egy gazdasági társaság életében is. A tag jogviszonyának megszűnése különösen akkor hat ki negatívan a társaság mindennapjaira, ha így a társaság tagjainak száma a törvényi minimum alá csökken. […]

A világkereskedelem játékszabályai

2019. október 16. Néhány hónapra az új évtizedtől, már senkinek sem újdonság, hogy a karácsonyi ajándékot, egy új ruhát, vagy elektronikai cikket a világ másik feléről, egy erre kialakított webshop felületről rendeli meg. A várva várt csomag a nemzetközi árufuvarozás keretében, több héten keresztül akár több ezer kilométert is utazhat, mire házhoz szállítják. A magánszemélyek megrendelései azonban, csupán […]

Egyszer és mindenkorra felelős lettél – Minden, amit tudni érdemes a vezető tisztségviselő felelősségről

2016. február 17. Az új Ptk. alapján a vezető tisztségviselő az ügyvezetési tevékenysége során minden kárért, amelyet a társaságának okoz, olyan módon felel a társasággal szemben, ahogy a szerződésszegéssel okozott kárért való felelősség szabályai rendelkeznek. Ki a vezető tisztségviselő? A vezető tisztségviselő az a személy, akit az adott cég alapítója erre a pozícióra kinevez. Kft., Bt. és KKt. […]

Kapcsolódó kiadványunk

Magyarországon céget sokféleképpen és sokféle formában lehet alapítani. A gazdasági társaságok mellett léteznek fióktelepek, szövetkezetek, egyéni cégek is – mindre más és más jogszabályok, előírások vonatkoznak. Az alábbiakban a főbb jellemzőiket, az általános eljárási szabályokat és a leggyakrabban előforduló cégformák alapvető szabályait igyekeztünk közérthető formában összegyűjteni.


Olvasson bele!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Rugalmasság

Ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében akár cégénél kihelyezve is segítünk sürgős jogi problémáinak megoldásában. Munkatársaink telefonon és e-mailen is elérhetőek.

Gyorsaság

Irodánk a cégjogi és a szerződések elkészítésével kapcsolatos feladatokat 5 munkanapos határidővel vállalja. Egyéb munkatípusokkal kapcsolatban egyedi határidők megadásával igyekszünk a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínálni Önnek és cégének.

Hatékonyság

Ügyfeleink hatékony, lényegre törő, gyors és precíz kiszolgálása alapelveink egyike. Nem végzünk felesleges, időhúzó munkát, így Önnek sem kell a jó megoldásra napokat várnia!

Szakértelem

Jogász munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel látják el a megjelölt szakterületeken cége ügyeit a magyar mellett angol nyelven is. Így a mi szaktudásunk az Ön vállalatának építőköve.