Kezdőlap Rólunk Bemutatkozunk Kiadányaink Partnereink Szakterületek Adatvédelem (GDPR) Innováció és technológia Ingatlan és beruházás Infokommunikáció Menedzsment és munkajog Gazdaság és vállalkozás Cikkek Adatvédelem (GDPR) Gazdaság és vállalkozás Infokommunikáció Ingatlan és beruházás Innováció és technológia Menedzsment és munkajog Megjelenések Kapcsolat

Egy fényképért kirúgás? – Dr. Holló Dóra nyilatkozott

2013. augusztus 12. – TV2 Mokka

A Mokkában Dr. Holló Dóra ügyvédnő és Marton Krisztina HR-szakértő meséltek a potenciális konfliktusok okáról. Dr. Holló Dóra elmondta, munkahelye válogatja, hogy az adott munkakörben dolgozó ember mit engedhet meg magának. Szerinte a kérdést hatékonyan a munkaszerződésben lehetne szabályozni, vagy a munkavállaló munkaköri leírásában konkrétan kellene feltüntetni, hogy a közösségi médiában, vagy akárhol hogyan nyilatkozhat. A hatályos Munka törvénykönyve ugyan szabályozza a témát, de a szabályozás kétértelmű: egyrészt benne van konkrétan, hogy a magánélet nem ellenőrizhető, másrészt viszont az is, hogy a munkaidőn kívüli magatartást is, bár utóbbit csak akkor, ha ahhoz elvitathatatlan gazdasági érdeke fűződik, és ennek megsértésére közvetlenül alkalmas a dolgozó magatartása. Marton Krisztina elmondta, hogy a magyarok sokszor „gondolkodás nélkül” töltenek fel, és osztanak meg magukról legkülönfélébb információkat és tartalmakat.A Facebook csupán eszköz, melyet nem csak magánéleti dolgokra használhatunk, hanem üzleti célokra is. Ha a megfelelő adatvédelmi beállításokat alkalmazzuk, akkor elkerülhetőek a megosztásokból fakadó esetleges konfliktusok. A munkavállalók nem kötelesek főnökeiket felvenni az ismerőseik közé – ha ezt utólag kifogásolná a munkáltató, és erre tekintettel hátrányokat alkalmazna, akkor akár jogi elégtételt is kérhetnek a munkavállalók.  Adatvédelmi jogsértés esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága százezer és tíz millió forint közötti bírságot szabhat ki, és a weboldalára is kiteheti az eseteket cégnévvel, bírság összegével és az eset leírásával együtt.

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Rugalmasság

Ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében akár cégénél kihelyezve is segítünk sürgős jogi problémáinak megoldásában. Munkatársaink telefonon és e-mailen is elérhetőek.

Gyorsaság

Irodánk a cégjogi és a szerződések elkészítésével kapcsolatos feladatokat 5 munkanapos határidővel vállalja. Egyéb munkatípusokkal kapcsolatban egyedi határidők megadásával igyekszünk a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínálni Önnek és cégének.

Hatékonyság

Ügyfeleink hatékony, lényegre törő, gyors és precíz kiszolgálása alapelveink egyike. Nem végzünk felesleges, időhúzó munkát, így Önnek sem kell a jó megoldásra napokat várnia!

Szakértelem

Jogász munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel látják el a megjelölt szakterületeken cége ügyeit a magyar mellett angol nyelven is. Így a mi szaktudásunk az Ön vállalatának építőköve.