Kezdőlap Rólunk Bemutatkozunk Kiadányaink Partnereink Szakterületek Adatvédelem (GDPR) Innováció és technológia Ingatlan és beruházás Infokommunikáció Menedzsment és munkajog Gazdaság és vállalkozás Cikkek Adatvédelem (GDPR) Gazdaság és vállalkozás Infokommunikáció Ingatlan és beruházás Innováció és technológia Menedzsment és munkajog Megjelenések Kapcsolat
Kiadványaink

A Holló, Vas & Fülöp Ügyvédi Társulás bemutatkozó kiadványából részletesen megismerheti a Holló Ügyvédi Iroda és az ügyvédi társulás tevékenységét. A kiadvány bemutatja a Társulás legkeresettebb szolgáltatásait, ami átfogja többek között az adatvédelmi jog, a gazdasági jog, a munkajog és a szellemi alkotások védelmének területeit. Jogi tanácsadásban, okiratszerkesztésben, peres és nemperes eljárásokban több, mint 20 éves tapasztalattal állunk rendelkezésére.

Bemutatkozunk

Az üzleti életben egy vállalat szempontjából meghatározó és elengedhetetlen a jó problémamegoldó készség. Vezetőként tudom, hogy a minőségi szolgáltatás és a megbízhatóság értéket teremt. Ezen értékteremtés mentén nyújtja több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező ügyvédi irodánk jogi szolgáltatásait az alábbi szakterületeken: adatvédelem, ingatlanjog, munkajog, szerzői jog, iparjogvédelem, cégjog, vállalatfelvásárlás.

Olvasson bele!

Adatvédelem

A gyors technológiai fejlődés és a globalizáció új kihívások elé állította a személyes adatok védelmét. A technológia a vállalkozások és a közhatalmi szervek számára tevékenységük folytatásához a személyes adatok felhasználását minden eddiginél nagyobb mértékben lehetővé teszi. Az emberek egyre nagyobb mértékben hoznak nyilvánosságra és tesznek globális szinten elérhetővé személyes adatokat.

Olvasson bele!

Szerzői jog

A mai kort a digitalizáció korának is nevezik. Nap mint nap szerzői művek tömegével találkozunk a televízión, rádión és interneten keresztül. Gyakran nem is tudatosul a fogyasztókban, hogy mi minden minősül szerzői alkotásnak és, hogy ezek használata, „fogyasztása” esetén milyen szabályokat kell tiszteletben tartani. Irodánk a szerzői jog területén csaknem két évtizede tevékenykedik; költőket és […]

Olvasson bele!

Ingatlanjog

Magyarországon az ingatlanokkal kapcsolatos szabályokat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az Ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi XCVI. törvény („Inytv.”), valamint az Inytv. végrehajtására kiadott 109/1999. (XII. 29.) FVM rendelet tartalmazza. Ezeken kívül a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény, a külföldiek mező- és erdőgazdasági hasznosítású földnek nem minősülő ingatlanokat […]

Olvasson bele!

Munkajog

Bizonyára már Önben is merültek fel olyan munkajogi kérdések, amelyek megválaszolása egyszerűnek tűnt, azonban a jogszabályok szövevényes hálójában mégis tanácstalannak érezte magát, ha egy Önnek szegezett kérdésre azonnal válaszolnia kellett. Irodánk számos alkalommal találkozottmár olyan helyzettel, amikor maguk acégvezetők, HR-munkatársak, igazgatók sem voltak teljes mértékben tisztában a Munka Törvénykönyve és ezáltal amunkajog adta lehetőségekkel és […]

Olvasson bele!

Cégjogi kisokos

Magyarországon céget sokféleképpen és sokféle formában lehet alapítani. A gazdasági társaságok mellett léteznek fióktelepek, szövetkezetek, egyéni cégek is – mindre más és más jogszabályok, előírások vonatkoznak. Az alábbiakban a főbb jellemzőiket, az általános eljárási szabályokat és a leggyakrabban előforduló cégformák alapvető szabályait igyekeztünk közérthető formában összegyűjteni.

Olvasson bele!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kapcsolatfelvétel

Rugalmasság

Ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében akár cégénél kihelyezve is segítünk sürgős jogi problémáinak megoldásában. Munkatársaink telefonon és e-mailen is elérhetőek.

Gyorsaság

Irodánk a cégjogi és a szerződések elkészítésével kapcsolatos feladatokat 5 munkanapos határidővel vállalja. Egyéb munkatípusokkal kapcsolatban egyedi határidők megadásával igyekszünk a leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínálni Önnek és cégének.

Hatékonyság

Ügyfeleink hatékony, lényegre törő, gyors és precíz kiszolgálása alapelveink egyike. Nem végzünk felesleges, időhúzó munkát, így Önnek sem kell a jó megoldásra napokat várnia!

Szakértelem

Jogász munkatársaink kiemelkedő szakértelemmel látják el a megjelölt szakterületeken cége ügyeit a magyar mellett angol nyelven is. Így a mi szaktudásunk az Ön vállalatának építőköve.