Együttműködő partnereink

Főoldal » Ügyvédi Iroda » Rólunk » Együttműködő partnereink
Az AEA a világ legtöbb országát felölelő, nemzetközi jogász irodahálózat. Az egyes országokból azon irodák kerültek kiválasztásra és váltak tagirodákká, melyek jelentős presztízzsel rendelkeznek országukban. A hálózat az Európai Unióból ered, de annak bővülésével és az idő múlásával további tagirodákkal bővült, a világ több országából keresett tagokat, kezdve az EU-n kívüli országokkal, tovább folytatva Amerikán, Ázsián és Afrikán az ügyvédi irodák felvételét.

Irodánk jogelőd irodájának tagságát folytatta a szervezetben.

1828-ban történt alapításától kezdve, a Bureau Veritas folyamatosan építi tapasztalatait és szakértelmét a Minőség, Egészség-és biztonság, Környezetvédelem és Társadalmi Felelősségvállalás területén, hogy segítse ügyfelei szabványoknak és előírásoknak való megfelelését.

Az elmúlt tíz évben bekövetkezett erős belső növekedés és több mint 50 akvizíció nyomán a Bureau Veritas a QHSE (minőség-egészség-biztonság-környezetvédelem) terén széleskörű és egyedülálló szakértelmet szerzett, és a piac egyik vezető szereplőjévé vált.

A Bureau Veritas Csoport nemzetközi hálózata inspekcióval, teszteléssel, auditokkal, tanúsítással, hajók osztályba sorolásával, valamint kapcsolódó technikai segítséggel, tanfolyamokkal és kiszervezett szolgáltatások nyújtásával áll ügyfelei rendelkezésére.

A Bureau Veritas Hungary Ügyvédi Irodánk kiemelkedő együttműködő szakmai partnere.

Ügyvédi Irodánk 2008 óta tagja a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamarának.

A kamara elsődleges célja a Magyarország és Franciaország közötti kétoldalú kereskedelem elősegítése, valamint a tagvállalatok fejlődésének és versenyképességének növelése a hazai és a nemzetközi kapcsolatrendszerének felhasználásával

A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamarát 1991-ben alapították, székhelye Budapest. A kamara a külföldön működő francia kereskedelmi és iparkamarák hálózatának (UCCIFE) szerves része. A jelenleg több mint 200 tagja között egyaránt találunk KKV-kat, francia nagyvállalatok leányvállalatait, egyéni vállalkozókat mind francia, mind magyar oldalról. (forrás: Wikipédia)

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének célja, hogy segítse a következő vállalkozói generációt és megteremtse azt a vállalkozói réteget, akik cégeiket hosszútávon sikeresen vezetve megerősítik a KKV szektort és hozzájárulnak egy sikeres nemzeti gazdaság megteremtéséhez. A FIVOSZ a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közössége és hivatalosan elismert érdekképviseleti szerve mind hazánkban, mind az EU-ban. A szövetség érdemi segítséget nyújt a vállalkozásindításban és vezetésben a 18 és 40 év közötti fiatalok számára egyedülálló szolgáltatásaival és nemzetközi kapcsolatrendszerével.

Irodánk jogelődje révén 2009 óta működik együtt a Szövetséggel.

Irodánk 2016 áprilisa óta tagja a Justinian Lawyers multinacionális ügyvédi szervezetnek, mely elsődleges célja, hogy a független ügyvédi irodákat egy szervezetbe fogja világszerte.

A szervezet előnye, hogy teljes körű jogi szolgáltatást nyújt nemzetközi szinten.

Bővebb információk angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz és portugál nyelven az alábbi weboldalon elérhető: http://www.justinianlawyers.com/.

A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (közismertté vált és emblémájában is szereplő rövid nevén MIE) 1962-ben Magyar Iparjogvédelmi Egyesület elnevezéssel alakult.

A MIE céljai és feladatkörében végzett közhasznú tevékenységei körébe kiemelten az iparjogvédelmi és szerzői jogi oltalmat élvező alkotások jogvédelmének és hasznosításának tudományos és gyakorlati tanulmányozása, művelése, a szerzői jogi és iparjogvédelmi kultúra ápolása és terjesztése, az iparjogvédelemmel és a szerzői joggal összefüggő ismeretek közhasznú elterjesztése, továbbá az alkotó tevékenység és az alkotások hasznosításának szakmai-társadalmi eszközökkel való elősegítése tartoznak.

A MIE a szellemi, ezen belül különösen a műszaki-szellemi alkotások jogi oltalmára vonatkozó jogalkotás és jogalkalmazás fejlesztése érdekében számos értékelést, valamint javaslatot dolgozott ki, ezen tevékenységét napjainkban is folyamatosan végzi.

Irodánk vezetője, Dr. Holló Dóra ügyvéd 2010 óta tagja az egyesületnek.

KOCSIS Péter – Európai szabadalmi ügyvivő

1985-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán mint hőerőgépész, 1990-ben szabadalmi ügyvivői vizsgát tett. Szakterületei: gépészeti tárgyú szabadalmak, használati mintaoltalmak, valamint védjegyek és formatervezési mintaoltalmak, hazai és külföldi oltalomszerzés, kutatás, szakvélemény készítése. Szektor specifikus tapasztalatai: hőerőgépek, tüzelő és fűtőberendezések, hűtőgépek, megújuló energiaforrások, általános gépészet. Angol és német nyelven lát el képviseletet.

Ügyvédi Irodánkkal 2014 óta aktívan működik közre szabadalmi ügyekben.